SUPERлятна Академия
за ученици от 7 до 12 клас, учители, директори и родители

„Аз мога — тук и сега”
1 - 8 септември, 2023г., Девин

Антон Чолаков ЛЕКТОР

Pliant и Programista;


Занимава сe с архитектура и разработка на софтуер с различни технологии професионално от 6 години.

Началото на кариерата му е силно свързано с друг приятел на "Аз мога - тук и сега" - Никола Вълчанов, който в продължение на няколко години е негов лектор, ментор и наставник в университета, а и извън него.

Завършва бакалавърска и магистърска степен във Факултет по Математика и Информатика на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" през съответно 2018г. и 2019г.

Започва да катери стълбичката на професионалното си развитие през 2015 година в стажантската програма на Programista; в гр. Пловдив.

Учил е в академията на Телерик и СофтУни, където преплита пътища с още една икона на "Аз мога - тук и сега" - Светлин Наков.

Антон е част от състезанието в почти всичките му издания в ролята на участник, организатор, ментор и жури. Неговата страст е програмирането, или поне самият той така смяташе до скоро :). Оказва се, че истинска удовлетвореност му доставя предаването на знания на запалените и вдъхновени хора около него.

Ментор е в стажантски програми, организатор и лектор на курсове (включително в няколко български университета). В последните години води frontend екипи по продукт за автомазация на процеси и е в ролята на development ментор, грижейки се за професионалното развитие на свои колеги.


Нашите инициативи ↴

„Аз мога — тук и сега” - единение от съмишленици работещи в полза на и за деца, юноши, младежи и преподаватели от/в средното образование